Gå til innholdet
Medlem av Elkonor — din landsdekkende elektrikerkjede
sjokkert kvinne på hjemmekontor foran laptop

Hvordan hindre at hjemmekontor gir strømsjokk?

Denne vinteren er mange av oss hjemme hele dagen. Det vil garantert være synlig når strømregningen kommer. Her er noen tips slik at du unngår det verste strømsjokket.

Skru ned varmen om natten

Når man er hjemme 24/7 må man spare der man kan. Med smart strømstyring reguleres varmen etter behov hele døgnet. Om natten skrus varmen vesentlig ned før den slås på og gjør boligen god og varm til du står opp. Det finnes en rekke gode løsninger for varmestyring, og elektrikerne til Elkonor har god oversikt over hva som egner seg best hos deg. Men enten du bruker smarthusteknologi eller manuelle brytere på ovnene, skru ned varmen om natten. Da sparer du mye.

Spar 25 % på god varmestyring med testvinneren Nobø Energy Control

Skru av varmen i rom som ikke brukes

Selv om du er mye hjemme, har du sikkert rom som ikke blir brukt i løpet av dagen. Skru av varmen! Lukk dører inn til rom som ikke brukes og bruk termostater og varmestyringen aktivt. Har du en smarthusløsning med varmestyring i en app, bør du vurdere å gjøre noen endringer i det automatiske oppsettet. Har du ovner med termostater du ikke vet hvordan fungerer? Når en elektriker fra Elkonor installerer varmeovner og styringsanlegg, gir han eller hun god opplæring i bruk av app og termostater. Kanskje det er på tide med en oppgradering av varmeovnene?

Vil du ha tips om varmestyring og termostater?

Finn nærmeste elektriker

Ved å senke innetemperaturen med én grad, reduseres varmeutgiftene med ca. 5 %

Hvis du kjenner etter, har du kanskje litt å gå på når det kommer til å senke gradene innendørs mens du jobber? For mye varme gjør deg både søvnig og ukonsentrert. Forskning viser at hjernen fungerer best i temperaturer mellom 20 og 22 grader. Ta heller på deg en ekstra ullgenser og la hodet få jobbe i frisk luft.

Følg med på eget forbruk

Nobø Energy Control app på mobil liggende på et stuebord

Foto: Nobø

Unngå sjokket når strømregningen kommer ved å overvåke ditt eget forbruk til enhver tid. Elkonors elektrikere tilbyr ELKO Energy som gir deg oversikt over eget strømforbruk på mobilen. Her kan du sette opp en forbruksgrense og få automatiske varsler hvis forbruker overstiger grensen. Følger du i tillegg med på strømprisene og skifter strømleverandør jevnlig, kan du spare mye. Strømpris.no er Forbrukerrådets prisportal der man enkelt kan sammenlikne priser og skifte strømleverandør.

Skift til LED-pærer

Med hjemmekontor står også lyset på hele dagen. Ta en rask sjekk i alle rom og se om du fortsatt har belysning som ikke er LED. I dag finnes det gode LED-produkter som kan erstatte halogen og glødepærer. Smarte Penger har en lyspærekalkulator der du kan beregne kostnaden ved bruk av ulike pærer. Har du eldre downlights og spotter med halogenpærer? Vi har LED-spotter til alle rom i vår nettbutikk – prisene er inkludert montering. Du kan også kontakte din nærmeste elektriker flere anbefalte produkter innen LED-belysning.