Gå til innholdet
Medlem av Elkonor — din landsdekkende elektrikerkjede
hjemmekontor med skrivebord, pc, lampe og vindu

Belysning og smarte løsninger til hjemmekontoret

Godt og riktig lys påvirker hvor effektivt og konsentrert vi klarer å jobbe. På kontoret er det noen som har tenkt på dette for oss. Men hva skjer når vi nå har flyttet jobben hjem?

Mange er nok ikke klar over at godt og riktig lys påvirker effektiviteten og arbeidsevnen vår. På kontoret har vi tilrettelagte arbeidsplasser med god belysning og alt det tekniske utstyret vi trenger.

Godt lys kan kompenseres av naturlig sollys og godt dagslys. Derfor vil mange merke det både på konsentrasjonsevnen og effektiviteten nå når vi er midt inne i den mørkeste tiden av året. Så, hva kan du gjøre med belysningen for å skape et godt hjemmekontor? Og ikke minst – hva skal du gjøre med skjøteledningskaoset som plutselig har oppstått?

Lyset påvirker konsentrasjonen

På dagtid har hjernen din behov for mye og kaldt lys for å prestere på best mulig måte. I kaldt, hvitt lys får du bedre konsentrasjon og evne til å fokusere. Om kvelden vil varmt, dempet lys gjøre deg mer avslappet, noe som vil føre til bedre søvnkvalitet. Human Centric Lightning (HCL) handler om å endre lysintensitet og fargetemperatur for å gjenskape det naturlige dagslyset gjennom døgnet. Elkonors elektrikere leverer Tunable White med denne teknologien fra SG Armaturen. For pris og bestilling, kontakt din nærmeste elektriker.

  • Hvis du har mulighet, er det best å plassere hjemmekontoret et sted der du har dagslys. Plasser skjermen slik at du unngår skinn og motlys, for eksempel parallelt med vinduet.
  • Dersom du ikke har tilgang til dagslys, kan riktig belysning være en god erstatning. Tunable White fra SG Armaturen brukes i dag på skoler, kontorer og sykehus. I dag er det stadig flere som ser nytten av Tunable White også hjemme. Ta kontakt med en av Elkonors elektrikere for mer informasjon.
  • En god arbeidslampe er også nyttig. Plasser lampen slik at du unngår skygger. Er du høyrehendt, plasserer du lampen på venstre side av bordet.
  • Uansett lys, vil en dimmer være nyttig på hjemmekontoret. Da justerer du lyset slik at du unngår blending og skinn.

Skjøteledninger kan være brannfeller

skjøteledning

For mange er hjemmekontoret utstyrt med datamaskiner, flere skjermer, kanskje en printer, ladere og belysning. Alt dette krever stikkontakter, og hvis du stadig må finne frem nye skjøteledninger, er det kanskje er det på tide å ringe elektrikeren.

  • Unngå bruk av skjøteledning på apparater som bruker mye strøm. Overbelastning kan føre til varme i skjøteledningen som kan utløse brann.
  • Støv og ledninger i klem kan også være en brannfelle dersom ledningen blir for varm.
  • Husk at skjøteledning er til midlertidig og begrenset bruk. Har du en fast plass til hjemmekontoret, anbefaler vi at elektrikeren installerer nok kontakter.

Skjult kabelkaos

Mange har etablert hjemmekontoret på soverom, gjesterom eller i et hjørne av stua. Det kan fort bli et virvar av kabler og ladere som både samler støv og skaper uorden. Du har sikkert sett integrerte ladere eller kontakter i kjøkkenbenken? Unica System+ er et system som enkelt kan integreres i skrivebordet. Systemet omfatter blant annet elektriske uttak med innebygd USB-lader og en trådløs mobillader. Kabelslanger, klemmer og gulvmatere er annet utstyr som vil gjøre hjemmekontoret både smart og ryddig.

Lei av kabelkaos på kontoret? Her er systemet som løser det.

 

Kilder:
sikkerhverdag.no
Lykultur